maanantai 25. toukokuuta 2015

Ekokoulu yhdistää kyläläiset ja yritykset

Hapsu-hirvi kävi palaverin jälkeen
happihyppelyllä Kuntalan pihalla
Ekokoulu-hankkeen tiimi palaveerasi taas tänään. Arkkitehtimme Tero Wéman kertoi koulun tilasuunnittelusta ja siitä, millaisia reunaehtoja siinä on. Se, ettei meillä ole vielä tietoa siitä, mille tontille koulu tulisi, eikä sitäkään, tuleeko koulun yhteyteen päiväkotia vai ei (tai milloin se tulee jos tulee) rajoittaa hieman suunnittelua, mutta muuten Teron suunnitelmat ovat jo paljon konkreettisempia kuin mitä ne olivat vielä markkinavuoropuhelun aikaan.

Juttelimme myös siitä, millaisia kokemuksia tämän kuun aikana pidetyistä teknisistä vuoropuheluista oli saatu. Niiden pohjalta tarkennetaan Ekokoulu-konseptin sisältöä vielä ennen kesälomia (ja asiasta kerrotaan toki täällä blogissakin heti kun mahdollista). Tilapalvelupäällikkö Mika Vornanen ja rakennuttaja Pekka Mikkonen ehtivät antaa aiheesta myös oheisen videohaastattelun.
Hankkeisiin tehdään aina hankesuunnitelmat ja sellaista mekin aloimme tänään otsikkotasolla suunnittelemaan. Suunnitelman pohjalta Laukaan kunnanvaltuusto tehnee päätöksen (jo) lokakuussa koulun rakentamisesta. Elämme siis jännittäviä aikoja!

Palaverin lopuksi suunnittelimme kutsua ensi viikolla (torstaina 4.6. klo 18-20) pidettävää kyläiltaa varten. Kutsumme Vuonteen koululle kyläläisiä Saviolta, Tarvaalasta ja tietysti myös Vuonteelta. Kutsu jaetaan Laukaa-Konnevesi-lehden, tämän blogin ja muun somen sekä koulujen ja kyläyhdistysten kautta, joten toivomme, että kutsu tavoittaa mahdollisimman monet. Ne, jotka eivät pääse paikalle, voivat tutustua tilaisuudesta tehtävään videotaltiointiin.

Paikalle kannattaa tulla, koska siellä:

  • kuulee (toivottavasti!) lisää siitä, mihin koulu sijoitetaan
  • pääsee esittämään omia toiveita ja ideoita siitä, millainen Ekokoulusta pitäisi tehdä ja millaisia palveluita sen yhteydessä voisi tarjota (myydäänkö siellä esimerkiksi biokaasua tai lähiruokaa raaka-aineina tai valmiina annoksina, pidetäänkö siellä kerhoja, leirejä tai juhlia). 
  • kerrotaan lisää yritysten mahdollisuuksista osallistua. Meillähän on haussa ravintoloitsija, päiväkotiyrittäjä, lähiruuan tuottajia ja nyt myös mahdollisesti tuottajia biokaasua varten
Ekokoulun kyläilta on aika ainutlaatuinen tilaisuus vaikuttaa oman kylän elävyyteen, joten suosittelen paitsi tulemaan paikalle myös vinkkaamaan asiasta omille tutuille. Eikös olisi kiva, jos Ekokoulu työllistäisi mahdollisimman monia lähialueen yrittäjiä ja toisi siten uutta elinvoimaa seudulle?

Kutsusta tuli tällainen (Muoks: klikkaa linkkiä jos liite ei näy, sillä SlideSharessa näytti olevan lisäyshetkellä joku upotusongelma, joka toivon mukaan ratkeaa itsekseen):
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tätä blogia saa kommentoida myös anonyymisti, mutta spämmikommentit poistetaan heti kun ehditään.