tiistai 5. toukokuuta 2015

Haetaan keskisuomalaista lähiruokaa


Hapsukin oli tyytyväinen
markkinavuoropuhelun saldoon
Kuten kerroin, saimme markkinavuoropuheluumme mukavasti väkeä, mutta heidän joukossaan ei toiveistaimme huolimatta ollut yhtään lähiruuan tuottajaa tai Ekokoulun ravintolapalveluista kiinnostunutta yrittäjää. Mutta ei lannistuta, vaan yritetään uudestaan!

Tavoitteemme on siis ostaa huimat 50% Ekokoulussa käytetystä ruuasta omasta maakunnastamme. Voi tuntua turhan aikaiselta alkaa miettiä ruokaa jo nyt, kun mahdollinen Ekokoulu aloittaa toimintansa vasta syksyllä 2017, mutta rakennuksen suunnittelua varten tarvitsemme jo nyt tietoa lähiruokayrittäjien kiinnostuksesta, toiveista ja tarpeista, jotta osaamme esimerkiksi suunnitella koululle asianmukaiset tuotanto- ja jalostustilat. Ja näitä kokemuksia Laukaan kunta käyttää luonnollisesti myöhemmin muissa hankinnoissaan, lähiruuan osuutta kaikissa Laukaan kouluissa kasvatetaan, jos pilotti onnistuu.

Harakkako huttua keittää?
Hapsu miettii myös kenelle
Ekokoulun vellikello soi
Järjestämme nyt keskustelutilaisuuden lähiruuan hankkimisesta. Toivomme paikalle
  • ruuantuottajia (alkutuottajat ja jalostajat) ja
  • ravintolayrittäjiä, joita kiinnostaa mahdollisuus pyörittää Ekokoulun ruokapalveluita (koulu, päiväkoti, lounasravintola kylälle ja pitopalvelu juhliin ja muihin tapahtumiin). 
Tilaisuudessa osallistujat pääsevät esittelemään tuotteitaan meille ja tietysti verkostoitumaan muiden tuottajien kanssa - ehkä teillä ei ole tarpeeksi perunoita sadalle lapselle koko vuodeksi, mutta jos yhdistätte perunalaarinne muiden kanssa niin kaikki ovat tyytyväisiä.

Keskustelutilaisuudessa voi myös vaikuttaa Ekokoulun hankintaprosessiin ja koko Ekokoulu-konseptiin, johon kuuluu mahdollisesti myös lähiruuanjakelupiste. 

Keskustelutilaisuus järjestetään tiistaina 19.5. klo 13.00-16.00 Laukaan kunnantalolla (Kokoushuone 1), osoitteessa Laukaantie 14, 41340 Laukaa. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 13.5.15 .

Jos tunnet keskisuomalaisia ruuantuottajia, vinkkaapa heille tästä! 
Lisätietoa voitte kysyä Antilta tai Ritvalta.

Ja tässä vielä Ritvan ja Leena Pölkin eilinen haastelu asian tiimoilta:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tätä blogia saa kommentoida myös anonyymisti, mutta spämmikommentit poistetaan heti kun ehditään.