torstai 17. marraskuuta 2016

NCC:n Tapio Mattila kertoo Ekokoulun tuotantosuunnitelmista

Hapu-hirvi hymyilee kilpaa
Tapio Mattilan kanssa 
Otin yhteyttä NCC:n työpäällikkö Tapio Mattilaan, joka vastaa NCC:llä Ekokoulusta ja kyselin häneltä kuulumisia.

Olette tehneet viime aikoina Ekokoulun tuotantosuunnitelmia. Kerrotko niistä lisää, esimerkiksi sen, millaisia asioita suunnitelmaan kuuluu? 

Ekokoulun projektiin on laadittu projektisuunnitelma, jolla hallitaan hankkeen laadullista toteutusta. Projektisuunnitelman osa-alueita ovat esim. työturvallisuussuunnitelmat, riskiarviot, kosteuden hallintasuunnitelmat, Terve Talo-toteutuksen suunnitelmat, viestintäsuunnitelmat. Eli monia suunnitelmia on jo tehty, jotta varsinainen toteutus on heti alusta alkaen kontrolloitua ja hyvin hallittua.

Hankintaosastonnekin on tehnyt valmisteluja rakennuksen runkoon, maarakennukseen ja perustuksiin liittyen. Kerrotko niistä lisää? Onko esimerkiksi runkomateriaali jo valittu?

NCC:n hankintaorganisaatio on alustavilla suunnitelmilla pyytänyt tarjoukset rakennuksen maaurakasta ja perustusurakasta sekä tuoteosakauppana toimitettavasta rakennuksen rungosta. Näistä on saatu alustavat tarjoukset ja niiden vertailua tehdään parhaillaan. Valinnat kohdistuu aikanaan hankkeen kannalta parhaiten soveltuviin urakoihin ja kauppoihin eli ei siis välttämättä halvimpaan. Kokonaisedullisuus otetaan huomioon valintaa tehdessä. Kaikki hankinnat päätetään yhdessä Tilaajan eli Laukaan kunnan kanssa.

Olette myös määrittelemässä Ekokoulun tavoitehintaa. Miten se käytännössä tehdään? 

Tavoitehintaa määritettäessä lasketaan tämän hetkisistä suunnitelmista määrät kaikista tehtävistä ja materiaaleista, joita rakennustyössä tarvitaan. Nämä nimikkeet hinnoitellaan kustannusarvioon. Rakennuttajakonsultti tekee vastaavan kustannusarvion omasta näkökulmastaan omia kokemuksiaan hyödyntäen. Tämän jälkeen arvioita käydään yhdessä läpi ja vertaillaan saatuja määriä sekä niihin kohdistuvia kustannuksia. Jos poikkeamia löytyy niin kumpikin osapuoli tarkistaa laskelmansa ja korjaa arvioita tarvittaessa. Lopputuloksena syntyy yhteinen näkemys projektin kustannuksista. Sen perusteella sovitaan yhteisesti projektin tavoitehinta, mihin sekä tilaaja että projektinjohtourakoitsija kumpikin sitoutuvat.

Kiitos haastattelusta Tapio!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tätä blogia saa kommentoida myös anonyymisti, mutta spämmikommentit poistetaan heti kun ehditään.