tiistai 3. lokakuuta 2017

Syyskuun lopun kuulumiset Ekokoululta

Kuvassa Ekokoulun tulevat opettajat tarkastelevat mallilattiaa.
Kuva: NCC Building
Oletko miettinyt, mitä Ekokoulussa tapahtui syyskuun viimeisinä viikkoina?

No 15.9.2017 siellä vieraili Ekokoulun opettajia. Vuonteen koulun johtajan Veli-Pekka Ali-Porkkusen mukaan koulu näyttää jo nyt hyvältä, vaikka se onkin keskeneräinen ja kehui erityisesti hienoja puuseiniä ja kaunista tonttia. Myös ruokasalia hän piti onnistuneena. Hänen ennakko-odotuksiinsa nähden jotkut tilat vaikuttivat suurilta (esim. ruokala), jotkut taas pieniltä (esim. käytävä ja aulat). Yhteistyö uuden koulun opettajien kesken on kuulemma aluillaan ja Veli-Pekan mukaan opetukseen tulee muutoksia, kun nykyiset yhdysluokat jäävät Ekokoulun myötä historiaan. Tulevat koululaiset ovat kommentoineet hänelle Ekokoulun isoa kokoa ja hienoa metsätonttia.

Syyskuussa koululla tehtiin sisä- ja ulkotöitä. Sisävalmistusvaiheessa tehtiin väliseinä- ja yläpohjalevytystöitä sekä putki-, sähkö- ja ilmanvaihtoasennustöitä. Maalausurakoitsija teki tasoitus- ja pohjamaalaustöitä, kun taas laatoitusurakoitsija teki seinälaatoitustöitä.

Ulkona tehtiin julkisivun panelointi-, maalaus- ja pellitystöitä ja maanrakennusurakoitsija kaivoi tekniikkalinjat pelikentälle ja lämmitystolpat huoltopihalle. Myös huoltorakennuksen anturat on valettu ja sokkelia on muurattu.

Kaivinkone palasi työmaalle ja julkisivu sai
lopullisen pintansa maalauksen myötä.
Kuva: NCC

Viime viikolla Ekokoulun painopiste sisävalmistustöissä siirtyi uusien rakennusosien rakentamisesta entistä voimakkaammin pinnoitustöihin, kun levyväliseinätyöt lähestyivät loppuaan. Myös iso työvaihe yläpohjan umpeenlevytyksessä oli hyvällä mallilla, ja jäljellä oli enää lähinnä rakennuksen keskiosan eli aulatilojen yläpohjalevytystyö. Samalla muun muassa maalausurakoitsijan ja laatoitusurakoitsijan työt etenivät vauhdilla. Maalausurakoitsijan työnä oli tässä vaiheessa tehdä tarvittavat pölynsidontamaalaukset sekä tasoittaa ja pohjamaalata muurattuja ja levyrakenteisia seiniä. Pintamaalaus ja massiivipuisten seinien pintakäsittely tehdään myöhemmin.

Työmaan sisällä huolehditaan päivittäin jätteiden lajittelusta ja
pölynhallinnasta. Vaadittu puhtaustaso on työvaiheen
siirtyessä seuraavalle mestalle imuripuhtaus.
Kuva: NCC

Lähde: NCC:n työmaatiedotteet

1 kommentti:

Tätä blogia saa kommentoida myös anonyymisti, mutta spämmikommentit poistetaan heti kun ehditään.