tiistai 12. elokuuta 2014

Ekokoulu Laukaaseen?

Tämä kirjoitus on lyhennelmä alkuperäisestä Kunnanjohtajan palstan kirjoituksesta. 
Kirjoittaja Jaakko Kiiskilä, Laukaan vt kunnanjohtaja 


Jos länsirintamalta ei mitään uutta olekaan, niin koulurintamalta on! Tämän aamun (12.8.2014) Keskisuomalainen kirjoitti Ekokoulu-hankkeesta Laukaassa. Hanke on vielä hahmotteluvaiheessa, mutta tarkoituksena on tutkia sen toteutumismahdollisuudet meillä Laukaassa. Onnistuessaan tämä hanke toisi, ei vain toimivan rakennuksen, vaan pikemminkin koko koulukonseptin uudistumisen.
Tässä kokonaisuudessa lähialue, lähiruoka, lähienergia ja yhteisöllisyys voisivat kohdata nykyajan vaatimuksia vastaavalla ennennäkemättömällä tavalla. 
Laukaa haluaa olla eturintamassa näin innovatiivista ratkaisua tekemässä. Kehityksessä saattaa olla jopa suomalaiseksi vientituotteeksi kelpaava ratkaisu. Olemme tiedottaneet tästä mahdollisuudesta melko varovaisesti ihan jo siitä syystä, että liikoja toiveita ei uskalla itse hautoa, puhumattakaan antaa liian valoisaa näkymää tulevasta kuntalaisille. Peukut ovat kuitenkin pystyssä hankkeen osalta ja tulemme varmasti kuulemaan Savion, Vuonteen ja Tarvaalan kyläläisiä ja muita kiinnostuneita asiasta myöhemmin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tätä blogia saa kommentoida myös anonyymisti, mutta spämmikommentit poistetaan heti kun ehditään.