keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Ekokoulu-hankkeen kevät oli kiireinen

Hapsu-hirvi sai katsauksen
Ekokoulu-hankkeesta, ennenkuin
siirtyi leikkikentälle hupsuttelemaan
Koululaiset ja opettajat ovat jo kesälaitumilla ja pian Hapsukin sinne pääsee, sillä Ekokoulu-tiimin viimeinen palaveri ennen kesälomia oli viime torstaina. Johtoryhmä oli kokoontunut edellisenä päivänä ja Antti Tourunen oli tehnyt heille yhteenvedon keväästä:

Meillä on ollut
Uutiskynnyskin ylitettiin kahdesti: 

  1. Laukaa-Konnevesi 16.4.2015 Ekokoulu etsii kumppaneita 
  2. Yle Keski-Suomi 21.4.2015 klo 11:17 Maan ensimmäinen ekokoulu odottaa uusia innovaatioita
Ja blogissakin on riittänyt vipinää 2800 uniikkia vierailijaa ovat tehneet lähes 4000 blogivierailua. Eniten vierailijoita on tullut Helsingistä (822), Jyväskylän seudulta (513) ja Laukaasta (411). Lukijat ovat löytäneet blogiin Facebookin (874), Google-haun (516) ja Laukaan kotisivujen (400) kautta. 


Huh-huh, sanon minä, aika paljonhan tässä on keritty!

Vuonteen kyläillassa Hapsu tutustui
nuorten reppusuunnittelijoiden
värikkääseen mallistoon.
Viimeisessä palaverissa sain tehtävän: pistä some laulamaan, kerro, että haemme vielä yrittäjää, joka tekisi päivittäin ruuat koululle ja päiväkodille ja pyörittäisi siinä sivussa omaa bisnestään. Kerro, että perimme vain pientä vuokraa ja että koulun tiloja voi käyttää vaikka juhliin. Laitoin viestiä sekä Twitteriin että Instagramiin #ekokoulu-häsällä, mutta Facebook taisi tässäkin asiassa toimia parhaiten: Mukulaari-ryhmään laitetun viestin ansiosta saimme melkein heti yhteydenoton. Harvoin sitä kunta kellekään tarjoaa lähes riskittömän tavan lähteä yrittäjäksi, joten pidän peukkuja että tärpppää.

Etsimme toki myös päiväkotiyrittäjää, biokaasutuottajia sekä muita hankkeeseen sopivia yrityksiä. Alustavasti olemme suunnitelleet, että puolet koulun energiasta tulisi auringosta, puolet biokaasusta. Ottakaahan yhteyttä Anttiin elokuun puoliväliin mennessä, niin osaamme tehdä oikeanlaisia tarjouspyyntöjä.

Ennen kesälomia Ekokoulu-tiimi vetää vielä yhteen kevään aikana kerättyjä tietoja hankesuunnitelmaan, jonka tulee olla valmis syyskuun puoliväliin mennessä. Hankkeen aikataulukin on muuten nyt lisätty blogiin. 

1 kommentti:

  1. Pitäisikö myös olla se Tontti johon koulu tulee? Vai onko koulu niin ego ettei moista tarvi?��

    VastaaPoista

Tätä blogia saa kommentoida myös anonyymisti, mutta spämmikommentit poistetaan heti kun ehditään.