tiistai 9. kesäkuuta 2015

Kyläilta puhututti Vuonteella

Kyläillassa nautittiin kyläkoulun tunnelmasta,
tutkittiin vanhoja todistuksia ja herkuteltiin
Viime torstaina pidimme kyläillan Vuonteen koululla. Etukäteen meitä jännitti, kuinka paljon ihmisiä saamme paikalle kauniina kesäiltana ja olimme positiivisen yllättyneitä väkimäärästä. Nimilistaan kertyi 55 nimeä, eli oletettavasti meitä oli paikalla noin 60.

Tiedottajana minua kiinnosti se, mitä kautta ihmiset olivat saaneet tiedon kyläillasta. Osalle tietoa oli tullut useastakin lähteestä ja mitä useammasta lähteestä tieto tavoittaa, sitä herkemmin ihminen varmaan tarttuu toimeen.

Osallistujat olivat saaneet tietoa seuraavia reittejä pitkin:

  • koulu (20 kpl)
  • tuttava (20 kpl)
  • Laukaa-Konnevesi-lehden ilmoitus (14 kpl)
  • kyläyhdistys (9 kpl)
  • blogi (6 kpl)
  • jostain muualta (5 kpl)
  • Laukaan kunnan Facebook-sivu(3 kpl)
  • Jyväskylän Menoinfo (2 kpl)
  • Laukaan kunnan nettisivu (1 kpl)

Nyt sopiikin siis kiittää kaikkia tietoa välittäneitä: kyläyhdistysaktiiveja, opettajia, joista osa oli kuulemma kertonut kyläillasta kevätjuhlissa ja ihmisiä, jotka olivat kertoneet tapahtumasta tuttavilleen. Ilman teitä emme olisi tavoittaneet näin paljon ihmisiä! Hankkeen tiedotusta tehdään aika pienellä budjetilla ja siksi kannustankin kaikkia Ekokoulun ystäviä viemään edelleenkin tietoa hankkeesta ja sen etenemisestä omaan tuttavapiiriin. Ja tiesitte kai, että voitte tilata blogikirjoitukset sähköpostiinne (kirjoita osoitteesi blogin oikeasta sivupalkista löytyvään kohtaan ja paina Submit-nappulaa), jotta tavoitamme jatkossa yhä useamman kyläläisen blogin kautta.

Illan aikana keskustelua herättivät mm. lähiruoka, koulun sijainti ja Ekokoulun tarjoamat mahdollisuudet kyläläisille ja yrittäjille. Ekokoulu nähtiin myös hyvänä mahdollisuutena matkailun kehittämiseen. Hankkeen väkeä yllätti ehkä eniten kommentti, etteivät kaikki ehkä halua laittaa lapsiaan ekokouluun. Hyvä huomio! Tilaisuudessa hanketta yleisesti kannatettiin ja tällaiset palautteet sain vielä tapahtuman jälkeen:

"Kiitos mahtavasta projektista, tästä tulee kaikille hyvä olo."

Kyläillassa vaihdettiin ajatuksia,
otettiin selfieitä Hapsun kanssa
ja ihasteltiin tulevaa koululaista
"Upea idea! Ekologisuus ja lähiruoka ovat hienoja asioita, joita pitäisi enemmän kannustaa käyttämään niin julkisella kuin yksityisellä puolella. Lähiruoka ja yhteistyö paikallisten yritysten kanssa tuo mukaan myös yhteisöllisyyden tuntua. Ajatukset kasvimaista ym. ovat hyviä ja niiden avulla saa oppilaatkin tutustumaan ruuan alkuperään ja oppimaan sen terveellisyydestä. Ulkoisilta puitteiltaan koulusta varmasti tulee hyvä. Vasta tänään sain tietää hankkeesta, joten en tiedä vielä paljoa. Olisi mukava, jos koulun toimintaideaankin sisältyisi yhteisöllisyyden, ekologisuuden ja luonnon sekä toisten ihmisten kunnioittamisen periaatteita. Näissä asioissa voisi kysyä vinkkejä opetukseen esim. luomutiloilta ja erilaisilta eko- ja luomuyhteisöiltä Suomessa. Olisi hienoa saada kotikuntaan niin ulkoa kuin sisältä kestävää kehitystä kunnioittava koulu. Onnea hankkeelle!"

Katso oheiselta videolta tarkemmin illan esitykset ja käydyt keskustelut.

 

Ja sana on edelleenkin vapaa: kerro omat kommenttisi alla olevan kommenttikenttään. Ja Antti kaipaa muuten edelleen yhteydenottoja yrittäjiltä, jotka tuottavat lähiruokaa tai materiaalia biokaasun tuotantoa varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tätä blogia saa kommentoida myös anonyymisti, mutta spämmikommentit poistetaan heti kun ehditään.