maanantai 27. huhtikuuta 2015

Ekokoulu-konsepti kiinnosti Sydän-Laukaalla

Hapsu-hirvellä riitti kavereita
Viime tiistaina Laukaan Sydän-Laukaan koululle kokoontui noin 40-50 ihmistä kuulemaan mistä ihmeessä Laukaan Ekokoulu-konseptissa on kyse. Olimme hyvin innoissamme siitä, kuinka paljon väkeä paikalle lopulta saapui. Vain lähiruokayrittäjät loistivat poissaolollaan, toivottavasti tavoitamme heidät myöhemmin toista kautta. Osa jätti tulematta kuultuaan, että tilaisuus striimataan. Teknisten ongelmien vuoksi striimi jäi nyt tekemättä, mutta tallenteen löydät tästä bloggauksesta, joten ei hätää. Aikoja teknisiin vuoropuheluihinkin voi vielä kysellä, paikkoja niihin on varattu nyt reilut parikymmentä. Kurkkaa tästä keitä on tulossa!

Markkinavuoropuhelutilaisuus alkoi ja päättyi vanhaan suomalaiseen tapaan kahvilla ja pullalla, joiden äärellä vaihdoimme vilkkaasti ajatuksia. Nykyaikaisuutta toimme paikalle Hapsu-hirven muodossa - hänen kanssaan otimme monta hauskaa selfietä - eihän tuollaisen nököhampaan vieressä voi vakavana ollakaan.

Ai Hapsu-hirvi? Mistäs tuo nimi nyt sitten tuli?

11-vuotias Linnea Savion koululta keksi Hapsu-hirvelle nimen
Yli satavuotiaita kouluja on vielä käytössä.
Tehdään Ekokoulustakin pitkäikäinen!
Tilaisuudesta twiittailtiin maltillisesti, sillä Ekokoulun tausta ja suunnitelmat veivät niin mennessään, ettei kännyköitä muistettu kaivella esiin. Puheenvuorojen jälkeen kävimme vilkasta keskustelua mm. siitä, millainen koulusta tulisi. No sitähän me emme vielä tarkasti tiedä, sillä kaikki vaikuttaa kaikkeen: se, millaiselle tontille rakennamme, se millaisia valintoja teemme. Teknisten vuoropuheluiden tarkoitus on ohjata meitä tekemään parhaita ratkaisuja ennen varsinaisten tarjouspyyntöjen jättämistä. Kunta haluaa kuitenkin, että koulun rakentamiseen käytetään mahdollisimman paljon puuta ja että se on vuositasolla energiaomavarainen.

Joku harmitteli sitä, että nyt paikalla oli vain aikuisia - missä koululaiset? He pääsevät myös vaikuttamaan suunnitelmiin, esimerkiksi ideoimaan koulun piha-aluetta. Markkinavuoropuhelussa aihetta sivuttiin sen verran, että joku toivoi paikalle katettua aluetta, jossa voi viettää aikaa esimerkiksi sadesäällä.

Maitohampaansa pudottanut Hapsu ihmetteli
kahvitaukojen keskustelujen vilkkautta
Myös yrittäjät olivat ahkerasti äänessä ja he ideoivat mm. Ekokoulun ympärille syntyvää yritysverkostoa. Jotta paikalle kokoontuneet löytäisivät myöhemminkin toisensa, päätettiin, että tilaisuuteen osallistuneiden nimitiedot julkaistaan Ekokoulun blogissa.

Jos haluatte kertoa Ekokoulu-konseptiin sopivasta yrityksestänne enemmän meille ja muille, olkaa hyvät - kommenttikenttä on auki :).

Yle Keski-Suomen tekemässä haastattelussa projektipäällikkö Antti Tourunen kertoi, miksi erityisesti vientiin tähtäävien yritysten kannattaa kiinnostua Ekokoulusta kannattaa kiinnostua: Se on mainos ja näyteikkuna – Ekokoulusta voisi tulla tärkeää referenssi yritykselle!

Ja nyt, katsokaa itse, mistä me oikein puhuimme!PS. Viimeisen kuukauden aikana blogissamme on vieraillut noin tuhat henkilöä, joista laukaalaisia on 17%. Enemmänkin voisi olla? Jos siis tunnet laukaalaisia, joita Ekokoulu-asia voisi kiinnostaa, vinkkaa heille blogistamme esimerkiksi Facebookissa, sähköpostissa tai ihan vaan kylillä törmätessänne. Kiitos!

3 kommenttia:

 1. Tilaisuuksista informointi on ollut hieman suppeaa, olisi hyvä ilmoittaa esim Laukaa-Konnevesi lehdessä ja kylien www. Sivuilla jne. Toivottavasti tulevaisuudessa näkyvyys paranee. -Antti-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteesta Antti! Laukaa-Konnevedessä on ollut muutaman kerran juttua Ekokoulusta viimeisen kuukauden aikana. Parhaiten tiedotuksesta pysyy kärryillä, kun tilaa sähköpostit tästä blogista, ks. linkki oikeasta sivupalkista (jota ei välttämättä näy kaikilla mobiililaitteilla, joten kannattaa siis tilata sähköpostit tietokoneen avulla jos kohtaa ei kännykällä näy). Löysin juuri kolmen kylän nettisivut ja kontaktoin sieltä löytyneet yhteyshenkilöt kun ehdin ja pyydän heitä lisäämään sivuille linkin myös Ekokoulun blogiin, jotta entistä useammat tiet johtaisivat ajantasaisen tiedon ääreen. :)

   Poista
  2. Hieno homma �� -Antti- Toivotaan että hanke etenee myötätuulessa !

   Poista

Tätä blogia saa kommentoida myös anonyymisti, mutta spämmikommentit poistetaan heti kun ehditään.