keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Investointipäätös tehty, mitäs nyt?

Viime viikolla Hapsu ystävineen hihkui blogissa, kun investointipäätös Ekokoulun rakentamisesta oli tehty. Pitkä odotus on siis ohi ja päästään itse asiaan, suunnitelmia toteuttamaan.

Ekokoulun hankesuunnitelmassa ehdottettiin alla olevia toimenpiteitä ja aikatauluja. Hankkeen yhteisesti hyväksyttävä yleisaikataulu laaditaan kuitenkin vasta valitun pääsuunnittelijan ja projektinjohtourakoitsijan valinnan jälkeen.

Marras-joulukuu 2015:

Suunnitteluryhmän (SR) ja projektinjohtourakoitsijan (PJU) kilpailutus suoritetaan samanaikaisesti hankkeen investointipäätöksen ja tonttiratkaisun jälkeen.

Ekokouluhankkeeseen kilpailutetaan pää- ja arkkitehtisuunnittelijavetoinen suunnitteluryhmä. Mallissa kunta on sopimussuhteessa pää- ja arkkitehtisuunnittelutoimistoon, joka edelleen laatii sopimukset hyväksyttyjen alisuunnittelijoiden kanssa. Hankinnassa käytetään kilpailullista neuvottelumenettelyä tai neuvottelumenettelyä. Tarjousten valintaperusteena käytetään kokonaistaloudellisesti edullisinta. Suunnittelun palkkioissa käytetään haluttuun lopputulokseen sidottuja kannustimia. Kilpailutuksen yksityiskohtia tarkennetaan tarjouspyyntöön.

Suunnitteluryhmän kokoonpano on seuraava:
• arkkitehti- ja pääsuunnittelu (sisältää sisustuksen ja irtokalusteiden suunnittelun)
• rakennesuunnittelu
• LVIA-suunnittelu
• sähkösuunnittelu
• geosuunnittelu

Hankkeen rakentamisen valmisteluvaiheessa käytetään tarvittavassa määrin kustannuslaskennan asiantuntijoita, sisäilma-asiantuntijoita, paikallisvalvontaa, LVI-asiantuntijoita sekä muita mahdollisia erikoisasiantuntijoita. Valittavien ratkaisujen tekniseen analysointiin ja toimivuuden varmistamiseen panostetaan

Tammi-kesäkuu 2016:
Hankkeen kehitys- ja suunnitteluvaihe

Touko-syyskuu 2016:
Aliurakoitsijoiden kilpailutus

Elokuu 2016 - elokuu 2017
Ekokoulun rakentaminen

Elo-lokakuu 2017
Koulutoiminta alkaa

Ensi viikolla kerron vielä lisää Ekokoulun hankintaprosessissin yksityiskohdista. Tiivistetyn projektiaikataulun löydät myös täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tätä blogia saa kommentoida myös anonyymisti, mutta spämmikommentit poistetaan heti kun ehditään.