perjantai 31. maaliskuuta 2017

Ekokoulun 1. työmaakokous pidetty

Viime viikolla pidettiin Ekokoulun ensimmäinen työmaakokous. Tein muutamia poimintoja kokousmuistiosta tänne blogiinkin.

Kokouksen puheenjohtajana toimi Juhani Koponen (WSP Finland) ja sihteerinä Markku Posio (WSP Finland), jotka toimivat jatkossakin samoissa rooleissa työmaakokouksissa, joita pidetään kerran kuukaudessa.

Ekokoulun urakkasopimuksessa on  kaikkiaan 10 välitavoitetta. Ne ovat

  1. Perustukset valmiit 28.4.17
  2. Vaippa ummessa 4.8.17
  3. Sähkökeskukset asennettu 15.9.17
  4. Lämmönsiirrin kytkettävissä 22.9.17
  5. IV-koneet asennettu 29.9.17
  6. Lämpö päällä 10.11.17
  7. Ovet asennettu 12.1.18
  8. Toimintakoepuhtaustaso saavutettu 2.3.18
  9. LVISA-toimintatarkastukset suoritettu 26.3.18
  10. Mittaus ja säätö tehty 23.4.18 
Ekokoulun piharakennuksien rakennusluvat ovat parhaillaan käsittelyssä. Huoltorakennuksen ja kasvihuoneen suunnitelmat toimitettiin Vatille (=Laukaan kunnan vapaa-aikatoimi) 21.3.17. Rakennusten rakennustyöt toteutetaan tilaajan erillishankintana. Myös biokaasukattilalaitos toteutetaan tilaajan erillishankintana ja sen rakennuslupa odottaa vielä Tukesin lausuntoa.

22.3.17 pidettiin CLT-katselmus Hoiskon tehtaalla Alajärvellä. Elementtien tuotanto on käynnissä ja muutamia elementtejä oli jo valmiinakin. Laatuvaikutelma niistä oli katselmuksen pohjalta hyvä. Ennen toimitusten aloittamista tehtaalla käydään vielä toisenkin kerran, silloin tarkistetaan, että elementtien kuljetusaikaiset suojaukset ovat sopimuksen mukaisia.

Työmaa-alueen reunoilla olevia luonnontilaisia puualueita täytyy työskentelyn aikana varoa, esimerkiksi työmaaliikenne saa kulkea vain sille merkityillä väylillä. Kun alue säilyy luonnonmukaisena, turhilta maa-alueiden käsittelyiltä vältytään. Työmaan käytössä oleva alue viimeistellään vielä työmaa-ajan loputtua.

Osa käytettävistä aliurakoitsijoista oli vielä valitsematta: putki-, ilmanvaihto-, sähkö- ja rakennusautomaatiourakoitsija.

Hankkeessa noudatetaan urakkasopimuksiin liitettyä Terve Talo -ohjetta ja sen noudattamista valvoo Irene Lipsonen(WSP Finland). Terve Talo –tarkastuksia tehdään työmaalla 1-2 viikon välein.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tätä blogia saa kommentoida myös anonyymisti, mutta spämmikommentit poistetaan heti kun ehditään.