keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Miten Ekokoulun maskotti syntyi

Tässä blogissa on jo vilahdellut Ekokoulun uusi maskotti. Kun aloin suunnitella Ekokoulun viestintää, halusin tehdä siitä erottuvaa, muistettavaa ja hauskaa ja ehdotin, että ottaisimme käyttöön oman maskotin. Koska Laukaan viestinnässä käytetään jo hirvihahmoa, Ekokoulun maskotti voisi myös olla hirvi. Ja koska koulua tehdään lapsille, hirvikin olisi lapsi, vasa. Kun idea sai kannatusta, tilasimme lapsia puhuttelevan "sarjakuvamaisen hirven vasan" Linda Saukko-Raudalta.

Vaikka Linda pitelikin kynää, Ekokoulu-tiimillä oli lopulta aika paljon toivomuksia hahmosta. Viime viikon opintoreissulla esittelin tiimille ensimmäisiä hahmotelmia, ja sain palautetta mm. sarvista, lippiksestä, hirven karvoituksesta ja kuonon ja jalkojen (erityisesti polvien) muodosta. Kuvista haluttiin eri käyttötarkoituksia varten myös peilikuvat. Kommenttien perusteella saimme uudet piirrokset, ja tällä kertaa muutoksia haluttiin silmien kokoon, ripsiin, tyylitellyn hahmon väriin jopa liidun asentoon! Mitä useampi kokki, sitä... ? Maanantain palaverissa päätimme viimeiset yksityiskohdat ja nyt olemme lopulta kaikki tyytyväisiä piirroksiin :). Kiitos Lindalle sekä hirvestä että kärsivällisyydestä!

Maskottimme on nyt siis melkein valmis - siltä puuttuu enää nimi. Nimeämiseen saamme apua Vuonteen, Savion ja Tarvaalan koululaisilta. Joten heipä hei koululaiset, keksikääpä hirvellemme nyt oikein hyvä nimi! Poistimme hirveltä sekä lippiksen että sarvet (liian poikamaisuuden takia) sekä pitkät ripset (tyttömäisyyden vuoksi), joten hirven nimenkin pitäisi olla sukupuoleton niin, että tytöt saavat pitää sitä tyttöhirvenä ja pojat poikahirvenä - tai päinvastoin - jätetään tilaa mielikuvitukselle! Ja koska koulua suunnitellaan sadaksi vuodeksi, hirven nimenkin pitäisi kestää aikaa. Voittajanimen keksijä palkitaan Laukaa-aiheisella tuotepaketilla.

2 kommenttia:

 1. Piirtäjä kiittää ja kuittaa..!

  Toivottavasti tuosta hirveästä hirvestä on teille nyt iloa. Kun Johanna otti yhteyttä, tunsin ensin hieman epätoivoa: hirvi ei ole kovin nätti otus ja vasat lienevät vieläkin kolhompia hontturoitsijoita. Ja sitten vielä pitäisi piirtää se!

  No, hirveästä hommasta huolimatta kuvia saatiin tehtyä - kiitokset vaan hankeryhmälle kommenteista ;)

  Niin ja minkälainen tyyppi tuosta hirvestä nyt sitten tuli? No selvästi aika iloinen, ja ehkä vähän semmoinen jekuttelija, joka ryntää heti taululle, kun opettajan silmä välttää - onko se älytaulu vai liitutaulu, sen saa koulu itse päättää.

  Nimeksi näin tekijänä ehdottaisin muodikkaasti sukupuolineutraalia Ruskaa, mutta ehkä oppilailta tulee vinhempiä ehdotuksia..!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Linda lisätiedosta! Vai on meidän hirvi vähän jekuttelija, sepä hauskaa :).

   Poista

Tätä blogia saa kommentoida myös anonyymisti, mutta spämmikommentit poistetaan heti kun ehditään.