maanantai 23. toukokuuta 2016

Pohditaan Ekokoulun rakennusteknisiä ratkaisuja

Mitähän Hapsu-hirvi velmuilee Teron kanssa?
Lupailin jo viime viikolle kuulumisia meidän työpajapäivästä, joka oli 12.5. Koosteen teossa menikin vähän odotettua pidempään, sillä asioiden tiivistäminen on (uskokaa pois) aikaavievää. Meillä oli siis iltapäivällä 4 ryhmätyötä, joissa Ekokoulua pohdittiin eri kanteilta. Kukin ryhmä antoi pohdinnoistaan vartin yhteenvedon ja sen yhteenvedon minä sitten leikkasin niin lyhyeksi, että te jaksatte katsoa sen. Se on nimittäin aika tärkeä juttu. Mehän pyydämme teiltä kommentteja Ekokouluun liittyen, mutta puhtaalta pöydältä saattaa olla vaikea keksiä, mitä sitä kommentoisi. Mutta kun pääsette kärpäsenä kattoon kuuntelemaan, mistä me oikein puhuimme, niin eiköhän teissäkin ala syntyä uusia ajatuksia.

Ensimmäisenä vuoroon pääsee teknisiä asioita pohtinut ryhmä, joten kuunnelkaahan mitä Juhani Koponen ja Tero Wéman puhuvat mm. seinistä, äänestä ja tilojen monikäyttöisyydestä ja siitä, miten oppilaat voivat tutustua teknisiin ratkaisuihin (siihen miten energia käytännössä syntyy) lasiseinien takaa.

Tähän mennessä olemme muuteen saaneet kuusi vastausta lomakkeellemme, jolla pyydämme teiltä ideoita.

Joku esitti tällaisen toiveen:
Rakennus tulisi rakentaa mahdollisimman perinteisellä tavalla, ei saisi käyttää muoveja seinissä, eikä hengittämättömia lateksimaaleja, ei lasikuituvillaa. Seinät hirrestä tai laidasta ja eristeeksi sahanpurua.
Mitäs sinä tahtoisit?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tätä blogia saa kommentoida myös anonyymisti, mutta spämmikommentit poistetaan heti kun ehditään.