maanantai 30. toukokuuta 2016

Suunnittelukokouksia ja ideoita iltakäyttöön


Viime viikolla uudella kokoonpanolla järjestettiin ensimmäinen suunnittelukokous. Mukaan pääsi Hapsu-hirvikin, joka tuttuun tapaansa tunki itseään kaikkiin kuviin. Jatkossa näitä kokouksia on tarkoitus olla kerran kuukaudessa ja nimestään huolimatta ne ovat ennemminkin suunnitelmien hyväksymispalavereja kuin suunnittelutilaisuuksia.

Myös Ekokoulun tulevilla opettajilla (eli Savion, Tarvaalan ja Vuonteen nykyisillä opettajilla) oli viime viikolla oma palaverinsa, jossa oli pohdittu uutta opetussuunnitelmaa ja vähän sitäkin, kenestä tulee uuden koulun johtaja.

Arkkitehti Tero Wéman esitti palaverissa huolensa: hän ei ole kuullut vielä kovin konkreettisia toiveita siitä, mitä koulun iltakäyttö olisi. Joten jos sinä haluaisit tulla iltojasi Ekokoululle viettämään, kerrohan pian mitä siellä haluaisit tehdä ja millaisella porukalla. Mitä konkreettisemmin osaat toivoa nyt, sitä paremmin tilat osataan suunnitella. Tällaisia ehdotuksia lomakkeellamme olemme jo saaneet:

Liikuntaa, kerhotiloja ja kokoustilat
Kerhoja, liikuntaa, kokouksia, juhlia.
Kerhoja, käsityöpiirejä, liikuntavuoroja, kokouksia (tiekunnat, kalastuskunnat, vesiosuuskunnat, metsästysseurat jne.), myyjäisiä, kirppareita...
Ehdottomasti kuntosali kyläläisten käyttöön. Kansalaisopiston kursseja iltaisin aikuisille. Koululaisille iltaisin kerhotoimintaa, erityisesti urheiluun liittyvää toimintaa. Pihaan leikkipuisto, jotta iltaisin vanhemmat voisivat tuoda pieniä lapsia leikkimään, ja voisivat samalla tavata toisiaan.
Pieniä tapahtumia, jumppaa ja seudun väkeä aktivoivaa toimintaa. Kirjastoauto ainakin saisi pysähtyä usein, jos ei tule pienkirjastoa.
Alueen asukkaat voisivat käyttää koulun ruokalaa juhlien ja muoden järjestämiseen, perheet voisivat tehdä yhdessä käsityötiloissa erilaisia askarteluprojekteja ja liikuntasalissa voisi olla koko kylän yhteistä liikuntatoimintaa.

Voit kommentoida lomakkeella tai blogin kommenteissa myös tätä videota, jossa Jouko Rossi kertoo mitä asioita Ekokoulun tilasuunnittelusta nousi esiin työpajapäivänämme, eli miten vaikka ilmastonmuutos tai mobiililaitteiden lataus on tarkoitus ottaa huomioon Ekokoululla:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tätä blogia saa kommentoida myös anonyymisti, mutta spämmikommentit poistetaan heti kun ehditään.